Press release from Companies

Published: 2023-11-28 08:00:00

Invoicery Group AB: Invoicery Group - Delårsrapport januari-september 2023

Sammanfattning perioden juli-september för koncernen

  • Nettoomsättningen uppgick till 382 MSEK jämfört med 391 MSEK motsvarande period 2022, en minskning med -2,3 procent.
  • EBITDA uppgick till 0,6 (5,8) MSEK motsvarande en marginal om 0,15 (1,49) procent. 
  • Rörelseresultatet uppgick till -0,5 (4,8) MSEK.
  • Rörelsemarginalen försämrades till -0,1 (1,2) procent. 
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -0,3 (5,4) MSEK.
  • Resultat efter skatt uppgick till -0,7 (4,0) MSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,024**(0,17) SEK.

Sammanfattning perioden januari-september för koncernen

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 169 MSEK jämfört med 1 180 MSEK motsvarande period 2022, en minskning med -1,0 procent.
  • EBITDA uppgick till -4,5 (12,6) MSEK motsvarande en marginal om -0,38 (1,06) procent. Justerad EBITDA* uppgick till 4,4 (12,6) MSEK med en justerad marginal* om 0,37 (1,06) procent.
  • Rörelseresultatet uppgick till -7,8 (9,4) MSEK. Det justerade rörelseresultatet* uppgick till 1,1 (9,4) MSEK.
  • Rörelsemarginal försämrades till -0,7 (0,8) procent. Den justerade rörelsemarginalen* minskade till 0,1 (0,8) procent.
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -6,7 (11,0) MSEK.
  • Resultat efter skatt uppgick till -8,1 (7,8) MSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,30**(0,33) SEK.
  • Balansomslutningen uppgick till 241 (237) MSEK.
  • Eget kapital uppgick till 41,2 (40,6) MSEK, motsvarande en soliditet på 17,1 (17,2) procent.
  • Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 55,4 (57,7) MSEK.

*Jämförelsestörande poster under perioden uppgick till- 8,8 MSEK och avser kostnader relaterade till notering som börsbolag inklusive legala kostnader varav 7,7 MSEK är en listningskostnad och är en redovisningsmässig effekt av det omvända förvärvet och inte en avgift till börsplatsen hos Spotlight Stock Market. Kostnaden är av ej återkommande natur och har ingen påverkan på koncernens kassaflöde.

**Beräknat på genomsnittligt antal utestående aktier av Invoicery Group AB vid rapportperiodens utgång.

”I en utmanande omvärld fortsatte Invoicery Group uppvisa en stabil utveckling, trots en något minskad omsättning under tredje kvartalet var nedgången begränsad där den totala omsättningen minskade med 2,3 procent till 382 (391) MSEK. För årets första nio månader var den totala omsättningen 1 169 (1 180) MSEK, vilket motsvarar en nedgång om -1,0% ”

” Vi befinner oss fortfarande i ett svårbedömt läge på de marknader där Invoicery Group är verksamma. I den miljön uppvisar vi ändå motståndskraft och växer samtidigt, om än från låga nivåer, på marknaderna utanför Sverige. På lite längre sikt, när situationen stabiliserats, är jag övertygad om att uppdragsbaserat arbete genom egenanställningsformen, som innebär både trygghet och flexibilitet för arbetstagaren, återupptar den goda tillväxten även i Sverige. Utöver att kontinuerligt arbeta på vårt erbjudande arbetar vi även med att få ner de externa kostnaderna som ökat tydligt under året, inte minst som en konsekvens av noteringen på Spotlight Stock Market. Vi räknar med att minskning av konsultkostnader kommer att bli synliga redan nu i fjärde kvartalet.”

Stephen Schad, VD Invoicery Group

Väsentliga händelser under tredje kvartalet

Inga väsentliga händelser har ägt rum under det tredje kvartalet.

Stephen Schad, vd, stephen.schad@frilansfinans.se

Om Invoicery Group

Invoicery Group erbjuder tjänster inom egenanställning (B2C) och Workforce Management (B2B). Invoicery Group är verksamma inom egenanställning under varumärkena Frilans Finans i Sverige och Norge och Invoicery i Finland, Danmark och Frankrike. Workforce Management bedrivs under varumärket Invoicery Business. Egenanställning är det dominerande av de två affärsområdena och utgör cirka 87 procent av koncernens verksamhet för perioden januari - september 2023.

Med egenanställning avses arbetstagare som äger rätten att förhandla med uppdragsgivare för egenanställningsföretagets (arbetsgivarens) räkning om uppdrag som arbetstagaren själv anlitas för att utföra i de fall egenanställningsföretaget (arbetsgivaren) väljer att godkänna uppdraget. Vid sidan av egenanställningen erbjuder Invoicery Int företagskunder att anställa sin intermittenta personal hos Invoicery Groups dotterbolag (Workforce Management)

I april förvärvade moderbolaget Invoicery Group AB (tidigare SPACtvå) Invoicery Int genom ett omvänt förvärv vilket tidigare har rapporterats i delårsrapporten Q2. Med anledning av detta redovisas jämförelsetal i denna rapport för det juridiska dotterbolaget Invoicery Int AB som redovisningsmässigt sett utgör förvärvare i enlighet med principen om omvänt förvärv.

Läs mer hos Cision
Read more about Invoicery Group AB