Press release from Companies

Published: 2024-09-13 14:50:00

EasyFill AB: EasyFill AB (publ) tecknar avsiktsförklaring avseende avyttring av Ebeco

EasyFill AB (publ) tecknar en avsiktsförklaring (LOI) med den slovakiska ledningen av Ebeco avseende en försäljning av Ebeco s.r.o., Ebeco Slovakia s.r.o. och Ebeco AS.

EasyFill har tidigare kommunicerat (delårsrapport januari-juni, 2024) att man för en dialog med långivare och finansiärer för att möjliggöra en strategisk omstrukturering av verksamheten, med målet att bättre fokusera på affärsområdet smart butiksinredning. Som en del i detta arbete avser EasyFill att avyttra de helägda dotterbolagen Ebeco s.r.o. och Ebeco AS, därtill det 30-procentiga innehavet av Ebeco Slovakia s.r.o.

Ebeco’s verksamhet består till största del av tillverkning av nischade släpvagnar, men även en stor del av EasyFills tillverkning av hyllsystem görs idag på Ebecos fabrik i Slovakien. EasyFill och Ebeco kommer även fortsättningsvis att samarbeta kring produktion av EasyFills hyllsystem, vilket var en förutsättning för transaktionen.

Skälet till transaktionen är att renodla EasyFills verksamhet mot butiksinredning. Ebeco kommer även att kräva framtida investeringar för att bland annat förnya maskinparken, och genom försäljning minskar EasyFill sina finansiella risker. Det innebär också minskade kostnader och färre anställda för koncernen, samt minskad skuldsättning.

Transaktionen kommer att minska koncernens omsättning, men kommer att innebära en marginell påverkan på årets resultat. Transaktionen har inga större finansiella effekter på kassaflödet, men påverkar moderbolagets balansräkning genom minskade tillgångar och skulder via nedskrivningar. Transaktionen sker genom överlåtelse av aktier mellan köpare och säljare.

”Detta är ett viktigt steg i vår strategi att fokusera på vår kärnverksamhet inom smarta hyllsystem. Genom att avyttra Ebeco kan vi allokera våra resurser mer effektivt och driva tillväxt på områden där vi ser potential,” säger Tobias Sjölander, VD för EasyFill.

Parterna har uttalat den gemensamma avsikten att skyndsamt träffa ett bindande avtal om överlåtelse på de villkor som anges i avsiktsförklaringen.

 

För mer information kontakta
Tobias Sjölander

Chief Executive Officer
+46 70 660 54 23                               
tobias.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com 

Om EasyFill-gruppen

EasyFill AB är ett svenskt börsbolag som använder svenska patenterade innovationer för att öka försäljning, minska arbetsinsats och reducera matsvinn. EasyFill är ett innovationsdrivet företag med huvudfokus på att utveckla produkter som förenklar hanteringen av varor i butik och restauranger. Alla produkter som företaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljningen sker genom företagets egna bolag, genom återförsäljare och tillsammans med tillverkare av läskkylskåp och kylskåpsmöbeltillverkare som i sin tur säljer vidare sina produkter med EasyFills produkter installerade runt om i världen.

EasyFill är noterat på Spotlight Stock Market, Stockholm sedan maj 2007.

Offentliggörande

Denna information är sådan information som EasyFill AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 september 2024.

Läs mer hos Cision
Read more about EasyFill AB