Press release from Companies

Published: 2024-10-09 11:04:41

SensoDetect AB: SensoDetect® inleder samarbete med Al Masarat Almutawira Commercial Broker L.L.C för att ytterligare förstärka sin närvaro i MENA regionen

SensoDetect har slutit ett strategiskt kommersiellt agentavtal med Al Masarat Almutawira Commercial Broker L.L.C, en välkänd kommersiell mäklare baserad i Dubai, UAE. Samarbetet syftar till att snabbare föra SensoDetects banbrytande diagnostiska teknologi, SensoDetect® BERA (Brainstem Evoked Response Audiometry), till vårdprofessioner i hela MENA regionen. 

Al Masarat Almutawira kommer att fungera som SensoDetects exklusiva representant på flera viktiga marknader, däribland UAE, Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman, Egypten och Jordanien. De kommer att marknadsföra och driva på försäljningen av SensoDetects medicintekniska produkter och säkerställa ett skräddarsytt stöd för lokala vårdgivare med fokus på integritet och professionalism i alla affärer. 

“Vi är entusiastiska över att samarbeta med Al Masarat Almutawira, ett företag som delar vår passion för att förbättra vårdlösningar. Tillsammans kommer vi att snabbare nå en bredare publik med vår innovativa teknologi och göra en verklig skillnad i patientvården i hela MENA. Detta samarbete markerar även ett viktigt steg i vår strävan att öka tillgången till och kvaliteten på vård i regionen.” säger VD Per-Anders (PA) Hedin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

PA Hedin, VD Sensodetect AB

+46 (0)73-068 64 20
pa.hedin@sensodetect.com

SensoDetect AB är ett Med Tech AI-företag noterat på Spotlight stock market. Företaget grundades i Lund 2005, baserat på mer än 30 års forskning inom klinisk psyko akustik vid Institutionen för Neurovetenskap vid Lunds universitet. Inledningsvis låg fokus på patienter med schizofreni, då det är en sjukdom där hörselhallucinationer är ett vanligt symtom, men idag erbjuder företaget ett flertal andra tjänster inom produktområdena diagnostik, medicinering och hälsa. Produkterna används inom både privat och offentlig vård som komplement till andra observationer vid ADHD, schizofreni och autismutredningar, vid mätning av läkemedelseffekt samt vid screening av hörsel. SensoDetects unika och globalt patenterade teknik minskar den ekonomiska påverkan på hälso- och sjukvården samt samhället och ger patienter och dess anhöriga ett snabbare och säkrare resultat.

Mer info på https://www.sensodetect.com/

Läs mer hos Cision
Read more about SensoDetect AB