Published: 8/25/2020 8:11:10 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Respiratorius AB: Respiratorius ökar förlusten under andra kvartalet - projekten löper på enligt plan

Forskningsbolaget Respiratorius redovisar som planerat ingen omsättning i andra kvartalet medan förlusten ökade något.

"Trots de annorlunda förutsättningarna har verksamheten i bolaget löpt på i stort sett enligt plan, mycket tack vare det analytiska och strategiska arbete som gjordes tidigt under året för att säkerställa fortsatt utveckling och finansiering av bolaget. Detta resulterade i ett initialt brygglån och under andra kvartalet genomfördes en mycket framgångsrik kapitalanskaffning, med en teckningsgrad motsvarande 214 procent", uppger vd Johan Drott.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-1,3).

Resultatet före och efter skatt var -2,1 miljoner kronor (-1,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

"Exitprocessen för VAL001 fortsätter enligt vår plan och i den lista om drygt 20-talet intressenter har några utkristalliserats som mer attraktiva för oss och mer intresserade av projektet än övriga på listan. Förberedelserna inför start av fas III-studie för VAL001 fortlöper, med färdigställande av studieläkemedel, PK-studie och final studiedesign inför regulatoriskt godkännande. Den
övergripande målsättningen är att inleda fas III-studien snarast möjligt i samarbete med en partner", skriver Johan Drott i vd-ordet.

Även arbetet med RESP9000-projektet beskrivs fortskrida enligt bolagets plan.

"Delprojektet att säkerställa en optimal formulering för inhalering och produktion för inledande av tox- och kliniskt program pågår. Förberedelserna för vetenskaplig rådgivning med en regulatorisk myndighet med syftet att bekräfta innehållet i det prekliniska datapaketet för godkännande av det kliniska programmet har startat."


Respiratorius, Mkr Q2-2020 Q2-2019
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -1,8 -1,3
Resultat före skatt -2,1 -1,3
Nettoresultat -2,1 -1,3
Resultat per aktie, kronor -0,01 -0,01

Read more about Respiratorius AB