Published: 12/5/2023 11:10:46 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Abera Bioscience AB: Abera Bioscience rapporterar positiva resultat från avslutande toxikologiska studien

Vaccin- och bioteknikbolaget Abera Bioscience har avslutat den sista toxikologiska studien med Ab-01.12 samt tagit del av slutrapporten som visar att vaccinet tolereras väl, har en god säkerhetsprofil och att ingen av de testade doserna gav upphov till bestående sidoeffekter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aberas universella vaccin mot pneumokocker har genomgått ett tvådelat toxikologiskt program där vaccinet har doserats intranasalt fyra gånger med 14 dagars intervall. Den första delen, med flertalet doser och administrationer, genomfördes under våren och bolaget meddelade positiva resultat från studien i april 2023. Under sommaren genomfördes en större studie med liknande upplägg i samarbete med ett erkänt kontraktslaboratorium och i enlighet med GLP, Good Laboratory Practice.

Samtliga insamlade data, vilket inkluderar en lång rad av toxikologiska parametrar i enlighet med regulatoriska krav såsom till exempel kliniska observationer, histopatologisk utvärdering samt blodvärden, har nu analyserats och evaluerats. Bolaget har nu tagit del av slutrapporten som visar att vaccinet, i alla doser, är väl tolererat och inte uppvisar några bestående negativa effekter.

Samtliga myndighetsreglerade studier som krävs för att påbörja de första kliniska studierna är nu genomförda.

Read more about Abera Bioscience AB