Published: 1/12/2024 8:52:39 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Audientes A/S: Audientes befinner sig i samtal med flera kunder rörande licensiering av mjukvaruplattform

Danska hörapparattillverkaren Audientes gör en satsning på att licensiera ut sin mjukvaruplattform och befinner sig i samtal med flera möjliga kunder.

I syfte att kunna växla upp har bolaget sjösatt en ny strategi rörande licensiering av mjukvara till varumärken och OEM-aktörer. Initialt handlar det om att teckna avtal och på längre sikt bedömer bolaget att detta kan bli en signifikant del av Audientes verksamhet. Den här satsningen minskar också ned behovet av rörelsekapital då partners sköter områden som bland annat tillverkning och marknadsutveckling.

Företaget har också skapat sig en erfarenhet kring sina produkter från lanseringarna av Ven och Companion.

"Bolaget kommer nu att utnyttja sin "end-to-end"-lösning för att etablera sig som en leverantör av mjukvaruplattformar inom högkvalitativa hörsel- och ljudlösningar för OEM-företag och varumärken som vill vara aktiva på detta område, men som inte själva har den möjliggörande plattformstekniken", skriver Audientes i ett pressmeddelande.

Det danska tech-bolaget uppger också att man befinner sig i samtal med flera möjliga kunder rörande användning av företagets mjukvaruplattform.

När det gäller bolagets produkter så släpps Companion under året även i Kina och Japan. Sedan tidigare marknadsförs produkten i Europa.

Audientes siktar även på att introducera en ny hörapparatprodukt av den mer klassiska typen "bakom örat" (BTE) och då initialt i Indien och Kina, med Audientes app- och mjukvaruplattform, utvecklad och tillverkad tillsammans med en partner. Detta kommer att utöka Audientes portfölj och nå en bredare målgrupp, menar man.

Bolaget uppger även att man avser att förbli slimmat, men att man har som mål att utöka sin kapacitet inom mjukvara, hårdvara och ljud för att hjälpa sina partners att designa, utveckla och tillverka hörsel- och ljudprodukter för reglerade och icke-reglerade marknader.

Read more about Audientes A/S