Published: 2/7/2024 8:46:14 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Abera Bioscience AB: Abera Bioscience genomför riktad nyemission om 4 miljoner kronor

Vaccin- och bioteknikbolaget Abera Bioscience genomför en riktad nyemission om 4,0 miljoner kronor för fortsatt utveckling av nasalt vaccin mot influensa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget uppges ha gjort flera framsteg med sin vaccinplattform för mukosala vacciner och har därför beslutat att utveckla en nasal vaccinkandidat mot influensa.

Styrelsen beslutade om nyemissionen med stöd av bemyndigande beviljat av årsstämman den 14 juni 2023. Emissionen omfattar 888 888 aktier till teckningskursen 4,50 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 4 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen genomförs huvudsakligen för att skapa ett proof-of-concent inom influensa, för IP-kostnader samt för att komplettera aktiviteter inom pandemiberedskapsprojektet som finansieras genom bidrag från UK Vaccine Network.

Den riktade nyemissionen har tecknats av Björn Andersson, Edvken AB, Björn Hallin och Stefan Olsson vilka är professionella investerare som styrelsen bedömer kommer tillföra viktig kompetens och nätverk till bolaget.

Den riktade nyemissionen medför en utspädning för befintliga aktieägare om cirka 5,8 procent av antalet aktier och röster i Abera Bioscience.

Read more about Abera Bioscience AB