Published: 3/11/2024 12:53:21 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Abera Bioscience AB: Abera Bioscience etablerar nytt labb i Sverige, breddar kapacitet för att utveckla nya vacciner

Vaccin- och bioteknikbolaget Abera Bioscience kommer under våren etablera ett nytt labb i Uppsala. Labbet kommer vara anpassat för vaccinutveckling med utrustning som gör det möjligt för bolaget att utveckla fler vaccinkandidater på ett snabbare och mer kostnadseffektivt sätt, skriver Abera i ett pressmeddelande.

- Med ett eget labb ökar vi vår flexibilitet och kortar tiden för utveckling av nya vaccinprototyper. Dessutom skapar det möjlighet att expandera bolaget framöver. Finansieringen av den här satsningen är kostnadseffektiv och sker till största delen genom det erhållna bidraget för pandemiberedskap som finansieras av Innovate UK, samt genom kostnader som vi redan har budgeterat och har täckning för. Två av våra medarbetare från labbet i Amsterdam kommer flytta med till Sverige och vi kommer att stärka teamet ytterligare framöver, berättar Maria Alriksson, vd på Abera Bioscience.

Read more about Abera Bioscience AB