Published: 3/18/2024 7:40:04 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about 24SevenOffice Group AB: 24Sevenoffice tvingas köpa resterande del av Busy Technologies - kan komma att överklaga

Affärssystembolaget 24Sevenoffice är tvunget att köpa resterande del av Busy Technologies för 29,2 miljoner norska kronor, samt täcka rättegångskostnader. Det har en domstol beslutat efter att bolaget varit i en tvist med grundarna av Busy avseende en earnout-uppgörelse och grundarnas erkända skattebrott, enligt ett pressmeddelande.

Tvisten handlar om huruvida Busy uppfyllt specifika finansiella kriterier som skulle möjliggöra för dess grundare att utnyttja en option att sälja sina kvarvarande aktier i bolaget till 24Sevenoffice.

Kriterierna har varit att Busy inte ska ta upp ytterligare kapital efter en initial investering på 2,5 miljoner norska kronor, samt ha årligen återkommande intäkter, ARR, på över 3 miljoner norska kronor.

24Sevenoffice framhåller att domaren i sitt preliminära beslut har undvikit att ta upp frågor om bedrägeri i samband med grundarnas missbruk av det norska SkatteFUNN-systemet och olagliga lån, vilket har en påverkan på det första kriteriet. Bolaget påpekar att dessa frågor fortfarande är föremål för utredning av skattemyndigheterna och polisen och måste klargöras innan de påverkar ett eventuellt framtida domstolsbeslut.

"Mot bakgrund av detta överväger 24SevenOffice möjligheten att överklaga, beroende på tidslinjen för dessa externa utredningar", skriver bolaget.

Read more about 24SevenOffice Group AB