Published: 10/25/2024 9:51:45 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Enrad AB: Enrad arbetar med att få ned ledtiderna

Energilösningsbolaget Enrad redovisar ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen uppgick till 8 miljoner kronor.

"Vi jobbar för fullt på att få ner ledtiderna då vi inte vill att de ska bli längre än högst 10 veckor", säger vd Andreas Bäckäng.

"Under perioden har vi förutom semesterstängt, haft en del störning i produktion vad gäller kapacitet, samt ett par underleverantörer som inte hängt med i volymökning. Detta har gjort att vi inte kunnat leverera allt vi planerat för under perioden", fortsätter Bäckäng.

Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor.

Justerat rörelseresultat blev 0,5 miljoner kronor, med en justerad rörelsemarginal på 6,3 procent.

Resultatet efter skatt blev -0,3 miljoner kronor.

Resultat per aktie uppgick till -0,01 kronor.

Likt förra rapporten kommenterar koncernen sin likviditetssituation. Vid utgången av perioden ska Enrad ha kapital bundet i lager och kundfordringar till ett värde om runt 24 miljoner kronor. Kassan uppgick till cirka 4,5 miljoner kronor.

"Överenskommelse har träffats med Weland Stål AB att belåna kundfakturor och materiallager för att säkra rörelsekapital. Vid utgången av kvartal 3 har materiallagret belånats med 7 miljoner kronor. Möjligheten till belåning är fortsatt möjlig. Styrelsen följer och analyserar kapitalbehovet löpande och utvärderar olika alternativ för att säkra rörelsekapital för bolaget men bedömer att förutsättningar finns för fortsatt drift under hela 2024 utan kapitaltillskott", skriver Enrad.


Enrad, Mkr Q3-2024
Nettoomsättning 8
Rörelseresultat -0,3
Justerat rörelseresultat 0,5
Justerad rörelsemarginal 6,3%
Nettoresultat -0,3
Resultat per aktie, kronor -0,01

Read more about Enrad AB