Published: 11/22/2021 2:57:11 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Safe at Sea AB: ÖKADE INTÄKTER OCH MINSKAD FÖRLUST 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Safe At Sea, som erbjuder båtsystem för sökning och räddning, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2021 på -0,8 miljoner kronor (-1,5). Rörelseresultatet landade på ungefär samma nivå.

Intäkterna steg till 2,5 miljoner kronor (0,8).

"Vi har i det tredje kvartalet upplevt en något avvaktande marknad. Vi vet sedan tidigare år att tredje kvartalet, framför allt på de europeiska marknaderna, är ett svagare kvartal sett till nyförsäljning. Detta beror på att flera av våra kunder dels själva har semesteruttag, dels har sin verksamhetsmässiga kulmen med mindre fokus på nyanskaffning. Vi ser också likt tidigare år hur aktiviteten efter tredje kvartalet avsevärt har ökat och vi hoppas därför i fjärde kvartalet komma till flera avslut", skriver Safe At Sea i delårsrapporten.

Pandemin har för bolaget inneburit utmaningar kring komponentförsörjning och globala prisuppgångar på råvaror som plast och stål.

"Även om rapporten av tredje kvartalet redovisar en ackumulerad förlust så ser det bra ut i våra pågående affärsprocesser, både på kort och längre sikt, vilket skapar goda förutsättningar för att kunna avsluta 2021 och börja 2022 på ett mera positivt sätt", skriver vd Henrik Hartman i rapporten.



                    
                

Read more about Safe at Sea AB