Press release from Companies

Published: 2020-04-30 16:22:36

C Security Systems AB: Vi lanserar framtidens larmsystem för det uppkopplade båtlivet

Bolaget lanserar det nya innovativa larmsystemet C-pod Mini på den svenska marknaden. Produkten är utvecklad i nära samarbete med intressebolaget Spåra Group AB.  

Med C-pod Mini tar vi ännu ett stort steg mot att ge våra kunder en överlägsen användarupplevelse till en mycket konkurrenskraftig pris. C-pod Mini är marknadens minsta båtlarm som man installerar enkelt och snabbt i sin båt eller i sin utombordare utan kabelanslutningar. Den drivs av två utbytbara AAA standardbatterier som räcker minst ett år tack vare ny patentsökt strömsnål kommunikationsteknik. Vi erbjuder två skräddarsydda inställningar för att skydda båten då den ligger i sjön och då den är upptagen på land. Kunden har full mobil kontroll från appen som finns för både Android och iOS. 

Vi lanserar C-pod Mini i Sverige lagom inför årets stundande båtsäsong. Vi planerar för en internationell lansering under nästa år med start i höst på de stora båtmässorna på kontinenten. Vårt fokus kommer att vara våra stora exportmarknader som Frankrike, Italien och Spanien. 

C-pod Mini ingår i ett komplett svensktillverkat larmsystem med mobilappar och serverlösning som vi utvecklat i nära samarbete med vårt intressebolag Spåra Group AB som bolaget är största ägare i. Spåra Group är ett IoT-bolag som verkar i utvecklingens framkant inom övervaknings- och larmsystem baserat på den senaste kommunikationstekniken.

I samband med lanseringen av C-pod Mini öppnar vi också en ny webbshop (www.c-pod.se) som är skräddarsydd för den svenska marknaden. Planen är att göra detsamma för utvalda exportmarknader. Med den nya plattformen kan vi erbjuda fler betalalternativ och ge bättre produktinformation. Vi kommer också driva trafik effektivare och öka konverteringen till köp.

Lanseringen av C-pod Mini och öppnandet av ny webbshop ligger i linje med bolagets strategi att växa med nya konkurrenskraftiga produkter och stärka e-handeln.

För ytterligare information, kontakta: 

VD Jacob Lundberg på telefon 08-5000 10 52 eller 

e-post: ir@c-pod.se

Kort om C Security Systems AB (publ.)

C Security Systems utvecklar och säljer webbaserade larm-, övervaknings- och söksystem, som fungerar globalt och är framtaget för olika fordon. Produkterna säljs och marknadsförs under varumärket C-pod, främst avsedd för fritidsbåtar, samt C-pod Lite, avsedd för ett flertal olika fordonstyper.

Läs mer hos Cision
Read more about C Security Systems AB