Published: 11/6/2018 9:09:09 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Alteco Medical AB: OMSÄTTNING +23% 3 KV, RESULTAT F SKATT -2,4 MLN

STOCKHOLM (Direkt) Alteco Medicas omsättning under det tredje kvartalet ökade med 23 procent jämfört med motsvarande period i fjol och uppgick till 1,4 miljoner kronor (1,1).

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -2,4 miljoner kronor (-2,0). Resultatet per aktie blev -0:05 kronor (-0:05).

Försäljningen för årets nio första månader uppgick till 1,4 miljoner kronor, innebärande en tillväxt om 74 procent jämfört med samma period förra året.

"Ökningen beror främst på att Alteco sålt fler produkter till det traditionella sepsissegmentet inom intensivvården", skriver vd Håkan Peterson.

Han pekar också att nya marknader, där Brasilien bidrog med en betydande initial order under det andra kvartalet, har bidragit.

Arbetet med att bredda verksamheten till nya patientgrupper fortsätter. Altecos siktar på att "inom kort" komma i gång med en studie på hjärt/kärl-patienter i Tyskland.

"Alteco fortsätter att direkt bearbeta intensivvårdskliniker på den tyska marknaden. Goda resultat på flera av dessa kliniker har lett till att vi nu ser en ökande regelbunden användning på viktiga sjukhus i Tyskland. Detta är vad bolaget eftersträvar och referenser från nyckelkliniker kommer att vara mycket värdefullt för en expansion inom det traditionella sepsisområdet i Tyskland", kommenterar vd.



                    
                

Read more about Alteco Medical AB