Published: 5/16/2023 6:23:06 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Respiratorius AB: FÖRESLÅR KARIN WEHLIN NY ORDF, NIKLAS PRAGER AVBÖJER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Respiratorius valberedningen reviderar sitt förslag till styrelse inför årsstämman den 16 maj 2023. I det reviderade förslaget föreslår valberedningen nyval av Karin Wehlin som styrelseordförande, samtidigt som den befintliga styrelseledamoten och tidigare föreslagna styrelseordföranden Niklas Prager avböjer omval.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Jag tackar så mycket för förtroendet som aktieägarna i Respiratorius har gett mig, men med anledning av mitt nya uppdrag som verkställande direktör för SmartCella måste jag dessvärre avböja omval i Respiratorius på grund av tidsbrist", kommenterar Niklas Prager.

Karin Wehlin är medgrundare till och har varit styrelseordförande i EQL Pharma i 10 år och innehaft befattningen som vd på Respiratorius.

Karin Wehlins nuvarande uppdrag inkluderar rollen som styrelseordförande i Duearity och Innoscentia, samt rollen som styrelseledamot i Diagonal Bio där hon tillträdde den 11 maj, 2023.

Karin Wehlin innehar inga aktier i Respiratorius och bedöms vara oberoende såväl i förhållande till bolaget och dess ledning som i förhållande till dess större aktieägare.



                    
                

Read more about Respiratorius AB