Reports

Published: 2021-11-22 14:41:43

Safe at Sea AB: Delårsrapport för perioden jul-sep 2021

Jämförelser i rapporten har, om inte annat angetts, skett mot närmast motsvarande period år 2020. Safe at Sea AB:s räkenskapsår är 1 januari – 31 december.

Koncern - Delårsperioden (januari-SEPTEMBER) 2021

  • Nettoomsättningen uppgick till 9 206 tkr (6 696 tkr)
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -1 464 tkr (-1 273 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,154 kr (-0,134 kr)
  • Soliditet 36,1% (49,9%)
  • Kassalikviditet 53,6% (116,9%)

Koncern - TREDJE kvartalet (JULI-SEPTEMBER) 2021

  • Nettoomsättningen uppgick till 2 468 tkr (843 tkr)
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -813 tkr (-1 464 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,086 kr (-0,154 kr)

MODERBOLAG - Delårsperioden (januari-SEPTEMBER) 2021

  • Nettoomsättningen uppgick till 9 193 tkr (6 696 tkr)
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -1 361 tkr (-1 273 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,143 kr (-0,134 kr)
  • Soliditet 37,4% (50,1%)
  • Kassalikviditet 52,2% (115,4%)

MODERBOLAG - TREDJE kvartalet (JULI-SEPTEMBER) 2021

  • Nettoomsättningen uppgick till 2 455 tkr (843 tkr)
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -766 tkr (-1 464 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,081 kr (-0,154 kr)

VD:s kommentarer

Vi har under kvartalet genomfört en framgångsrik företrädesemission som skapar goda förutsättningar för att driva våra aktiviteter framåt. Emissionen övertecknades med 139%, ett fint kvitto på att vi är på rätt väg och att vi delar tron på bolaget. Sedan emissionen blev klar är vårt fokus att slutföra våra strategiska projekt samt rekrytera och stärka säljfunktionen och det är en stark positiv känsla som präglar verksamheten när vi nu återigen kan genomföra viktiga marknadsaktiviteter. Med nuvarande offertstock och marknader som öppnat upp så hoppas vi komma till avslut i flera affärer.

Vi har i det tredje kvartalet upplevt en något avvaktande marknad. Vi vet sedan tidigare år att tredje kvartalet, framför allt på de europeiska marknaderna, är ett svagare kvartal sett till nyförsäljning. Detta beror på att flera av våra kunder dels själva har semesteruttag, dels har sin verksamhetsmässiga kulmen med mindre fokus på nyanskaffning. Vi ser också likt tidigare år hur aktiviteten efter tredje kvartalet avsevärt har ökat och vi hoppas därför i fjärde kvartalet komma till flera avslut. Vi redovisar för tredje kvartalet ett ackumulerat resultat om -1 361 tkr i moderbolaget, vilket är ett resultat av en något avvaktande marknad i kombination med fortsatta efterdyningar av pandemin. Pandemin har för oss inneburit utmaningar avseende komponentförsörjning och globala prisuppgångar på råvaror som plast och stål.

I våra projekt har vi under perioden arbetat för att komma vidare. I ElEcoRunner-projektet nådde vi i oktober den efterlängtade milstolpen att genomföra de första testkörningarna i vatten. Testerna blev framgångsrika och genererade de svar som är nödvändiga för att kunna gå vidare med tester i högre farter. Tester i högre farter och maxfart kräver justeringar och dessa hoppas vi inom kort genomföra. Att vi kommit så pass långt att vi med PoC-enheten genomför tester i vatten är så klart en stor och viktig pusselbit i arbetet att nå en färdig ElEcoRunner. Likaså i AVINOR-projektet tar vi oss framåt. Det är en mycket intressant affär och möjlighet. Vi har här en partner som omfattas av gediget regelverk och processer vilket kan innebära en något långsammare affärsprocess. 

I och med den senaste tidens rapporteringar om återinförda restriktioner i vissa länder så har vi en kontinuerlig beredskap för att hantera eventuella begränsningar av möten och aktiviteter. Majoriteten av våra samarbetspartners och distributörer har meddelat att de återgått till normal verksamhet under hösten, och vi hoppas verkligen att det förblir så att viktiga demonstrationer och marknadsaktiviteter kan genomföras.

Även om rapporten av tredje kvartalet redovisar en ackumulerad förlust så ser det bra ut i våra pågående affärsprocesser, både på kort och längre sikt, vilket skapar goda förutsättningar för att kunna avsluta 2021 och börja 2022 på ett mera positivt sätt.

Henrik Hartman, CEO


Denna information är sådan som Safe at Sea är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-11-22 14:41 CET.

För mer information vänligen kontakta:

Henrik Hartman                                   

Telefon +46 (0)303-23 07 00

henrik.hartman@safeatsea.se 

Safe at Sea AB tillverkar, utvecklar och säljer lätta, flexibla och kostnadseffektiva sjösäkerhetssystem. Dessa system bidrar till att rädda liv och effektivisera maritim SAR-verksamhet (Search and Rescue) och är förmodligen de effektivaste systemen i världen för att rädda nödställda personer ur vattnet. Systemen innefattar utrustning, utvecklade arbetsmetoder och tillhörande utbildning. Basen i Safe at Seas utbud är RescueRunner, SafeRunner, FireRunner och GuardRunner. Safe at Seas aktie är listad på Spotlight Stockmarket.

Läs mer hos Cision
Read more about Safe at Sea AB