Press release from Companies

Published: 2022-12-14 14:38:48

Alteco Medical AB: Alteco Medical AB (publ) – Styrelseordförande och huvudägare överför aktier

Bolagets huvudaktieägare, Anders Althin med familj, har beslutat att renodla verksamheten i Esalp Invest AB till att endast äga fastigheter. Som en följd därav kommer bolagets aktieinnehav (17 760 776 antal aktier) i Alteco Medical AB att överföras till ett av Anders Althin helägt aktiebolag, Alth Invest AB.

Priset har fastställts till gårdagens slutkurs på 0,57 kr per aktie.

Styrelseordförande Anders Althins ägande i Alteco Medical efter transaktionen är helt oförändrat.

För ytterligare information, vänligen kontakta CEO Fredrik Jonsson på telefon 0708-766 444, fredrik@altecomed.com

Om oss

Visste du att sepsis nu tros döda fler människor än cancer? Sepsis är kroppens överväldigande och livshotande inflammatoriska svar på infektion som kan leda till vävnadsskador, organsvikt, amputationer och död. Det är en av de vanligaste dödsorsakerna inom modern intensivvård. Vår mission är att på ett säkert sätt stabilisera patienter genom att ta bort endotoxin ur blodet i ett tidigt skede och därmed vända förloppet innan septisk chock uppstår.

Alteco Medical AB från Lund, Sverige är ett ISO 13485-certifierat företag verksamt inom medicinteknik som grundades 2002. Vi erbjuder en unik teknologi för blodrening vid hemoperfusionsbehandling. Vår lösning för extrakorporal eliminering av endotoxin hjälper sjukhus att hantera endotoxemi och sepsis inom intensivvården och att undvika dessa tillstånd postoperativt.

Vår produkt Alteco LPS Adsorber bryter kedjan avöverreaktioner i immunsystemet som kan leda till sepsis och septisk chock, genom att adsorbera skadliga nivåer avendotoxin från patientens blodomlopp.

Alteco LPS Adsorber har inga kontraindikationer, rapporterade biverkningar eller allvarliga incidenter och är säker att använda för att stabilisera patientens hemodynamiska parametrar. Produkten är tillgänglig på den globala marknaden sedan 2007 och är den enda CE-märkta medicintekniska produkten i klass IIa för specifik endotoxinadsorption.

Alteco Medical – removing the threat

Läs mer hos Cision
Read more about Alteco Medical AB