Press release from Companies

Published: 2023-05-15 20:22:44

Respiratorius AB: Valberedningen reviderar förslaget till styrelse inför årsstämma i RespiratoriusAB (publ)

Respiratorius AB (publ) (”Respiratorius”) meddelar att valberedningen för Respiratorius reviderar sitt förslag till styrelse inför årsstämman den 16 maj 2023. I det reviderade förslaget föreslår valberedningen nyval av Karin Wehlin som styrelseordförande, samtidigt som den befintliga styrelseledamoten och tidigare föreslagna styrelseordföranden Niklas Prager avböjer omval.

Jag tackar så mycket för förtroendet som aktieägarna i Respiratorius har gett mig, men med anledning av mitt nya uppdrag som verkställande direktör för SmartCella måste jag dessvärre avböja omval i Respiratorius på grund av tidsbrist.”, säger Niklas Prager.

Karin Wehlin har lång erfarenhet av bolagsstyrning, bolagsstrategi och ekonomistyrning. Karin är medgrundare till och har varit styrelseordförande i EQL Pharma i 10 år och innehaft befattningen som VD på Respiratorius. Vidare har Karin erfarenhet av livsmedelsindustrins värdekedja genom sin erfarenhet som VD för Bomill och som VD för LU Food Science. Hennes finansiella ledningsroller inkluderar corporate finance-befattningar på Sedermera Corporate Finance Advisory och som CFO för Nordic Drugs. Hon har även varit styrelseledamot i Danske Bank.

Karin Wehlins övriga uppdrag inkluderar rollen som styrelseordförande i Duearity AB och Innoscentia AB, samt rollen som styrelseledamot i Diagonal Bio där hon tillträdde den 11 maj, 2023.

Karin Wehlin innehar inga aktier i Respiratorius och bedöms vara oberoende såväl i förhållande till bolaget och dess ledning som i förhållande till dess större aktieägare.

Johan Drott

VD Respiratorius AB

+46 709-22 41 40

johan.drott@respiratorius.com

Respiratorius AB (publ) utvecklar kandidater till nya effektiva läkemedel för behandling av aggressivt lymfom. Bolagets affärsidé är att utveckla kandidater till nya läkemedel baserade på patentsökta substanser, som i prekliniska studier visat överlägsna resultat jämfört med det som i dag betraktas som standardbehandling. För mera information om Respiratorius, besök www.respiratorius.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Respiratorius AB