Published: 1/2/2023 7:58:45 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Zoomability siktar på USA och flera andra länder 2023 - vd

Elfordonsbolaget Zoomabilitys vd Pehr-Johan Fager beklagar att nyemissionen inte blev fulltecknad, men betonar samtidigt att emissionen trots marknadsläget var nödvändig och att företaget trots allt har kapital att genomföra delar av den tillväxtplan som företaget spikat.

"Med satsningar på nyckelmarknader som USA, Sverige, Italien och Norge kan vi dock komma en bra bit på vägen för att nå vårt aggressiva tillväxtmål för 2023, som innebär mer än en fördubbling av försäljningen mot den prognos vi har för 2022. Med mer pengar hade vi givetvis kunnat sätta ännu högre mål då marknaden finns och vi har en unik produkt som är mycket konkurrenskraftig", skriver han i ett nyårsbrev till aktieägarna.

Fager skriver samtidigt att det senaste året varit det bästa sedan han tog över som vd i januari 2018.

"Vi har nu byggt upp en stabil bas att stå på för framtiden", skriver Zoomability-chefen.

Han tar även upp att ett par saker inte utvecklats som man hoppats. Satsningen på ett joint venture, JV, i Kina är en sådan sak. Covid har satt käppar i hjulen för en satsning och projektet har skjutits på framtiden. Även den viktiga amerikanska marknaden har hämmats av covid de senaste åren.

"Vänder vi blicken framåt mot 2023 så kommer vi att göra en större satsning i USA tillsammans med GoToMarketUSA och vår distributör McCabe Outdoor Mobility. USA är vår största marknad där vi ju också har ett dotterbolag och sålt flest Zoomar genom åren. Tyvärr har utvecklingen de senaste 3 åren hämmats mycket beroende på coronan. Detta trots en bra start för McCabe i början av 2020", skriver Fager.

Read more about Zoomability Int AB