Reports

Published: 2023-02-23 08:51:34

Zoomability Int AB: Bokslutskommuniké 2022

 

Med ökad försäljning med 36 % och förbättrat rörelseresultat med 16 %, jämfört med 2021, kan vi se tillbaka på ett mycket intensivt 2022.

Efter några tuffa år med coronapandemin, som lett till inställda evenemang i alla de länder vi finns representerade i och gjort det svårt eller omöjligt att resa, börjar nu världen öppna sig igen. Vi har dock haft mer än full sysselsättning hela tiden med att producera och leverera de order som kommit in samtidigt som vi byggt upp och finslipat våra processer för att kunna expandera verksamheten.

Under 2022 har vi i Sverige kunnat deltagit i en rad olika event runt om i landet, och via annonser och social media, gjort oss mer synliga. Likaså var vi med på den internationella mässan RehaCare som arrangerades för första gången sedan 2019. 

Men kriget i Ukraina, skenande inflation med stigande räntor, rekordhöga elkostnader och aktiekurser som störtdök för de flesta bolag på börsen, varav många med uppåt 90 %, har gjort det tuffare. I alla händelser har inget i fundamentet för Zoomability ändrats. Vi har en patenterad och mycket konkurrenskraftig produkt på en stor och växande marknad. Vi fortsätter därför att utveckla bolaget med de resurser vi har med målsättningen att sälja över 500 Zoom Uphill per år inom 3 år. Det är faktiskt en blygsam målsättning med tanke på vad vi har att erbjuda.

Läs mer i vår Bokslutskommuniké.

För mer information kontakta,

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

 

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB