Press release from Companies

Published: 2023-03-30 11:39:54

Bodyflight: Kommuniké från extra bolagsstämma med beslut om nyemission av aktier

Idag, den 30 mars 2023, hölls extra bolagsstämma i Bodyflight Sweden AB.

Den extra bolagsstämman beslutade att öka Bolagets aktiekapital med högst 334 943,70 kronor genom nyemission av högst 3 349 437 aktier.

Emissionen ska ske med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. För varje befintlig aktie erhålls en teckningsrätt där fyra teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie i Bolaget. Avstämningsdag för fastställande av vilka aktieägare som är berättigade att med företrädesrätt teckna aktier ska vara 6 april 2023. Teckningskursen per aktie är 1,80 kronor.

Teckning av aktier med stöd av företrädesrätt ska ske genom kontant betalning eller genom kvittning av fordran under tiden från och med den 12 april 2023 till och med den 26 april 2023. Styrelsen ska äga rätt att förlänga tiden för teckning.
 

För det fall inte samtliga aktier tecknas med stöd av företrädesrätt enligt ovan skall styrelsen besluta om tilldelning inom ramen för emissionens högsta belopp. Aktier som inte tecknas med stöd av teckningsrätter ska i första hand tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter som ansökt om att teckna ytterligare aktier utan stöd av teckningsrätter i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en utnyttjat för teckning av aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. I andra hand ska tilldelning ske till övriga som anmält sig för teckning utan stöd av teckningsrätter i förhållande till antalet tecknade aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas emissionsgaranterna med fördelning i förhållande till storleken på de ställda emissionsgarantierna.
 

Anmälan om teckning av aktier utan stöd av företrädesrätt ska ske under tiden från och med den 12 april 2023 till och med den 26 april 2023. Teckning ska i sådana fall ske på särskild teckningslista. Betalning för aktier som tecknats utan stöd av företrädesrätt ska erläggas kontant senast två (2) bankdagar efter avsändande av avräkningsnota som utvisar besked om tilldelning av aktier. Styrelsen ska äga rätt att förlänga tiden för teckning.
 

De nya aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att Företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket under förutsättning att de nya aktierna blivit registrerade och införda i den av Euroclear Sweden förda aktieboken på avstämningsdagen för sådan utdelning.
 

Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

Alla beslut fattades enhälligt.

Micha Velasco, VD

Telefon: +46 701072444
E-post: micha.velasco@bodyflight.se

bodyflight.se 
 

Om Bodyflight

Upplevelsebolaget Bodyflight opererar två av världens högsta vindtunnlar, belägna i Stockholm och Göteborg. Bolaget erbjuder människor den unika och euforiska känslan av att kunna flyga, att sväva fritt i en vertikal vindtunnel. Våra erfarna instruktörer ihop med att vindstyrkan går att justera gör att vårt motto är "Alla kan flyga!"

Bodyflights vision är att utvecklas till Sveriges ledande upplevelsebolag för äkta, utmanande och adrenalinstinna upplevelser. Läs mer på bodyflight.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Bodyflight