Press release from Companies

Published: 2023-05-24 15:37:17

Zoomability Int AB: Zoombility Int AB ämnar upprätta en kontrollbalansräkning

I och med att Zoomability Int AB´s årsredovisning publiceras kommer det framgå att styrelsen misstänker att hälften av det registrerade aktiekapitalet kan vara förbrukat och kommer därför initiera en kontrollbalansräkning. När kvartalsrapporten redovisades 16 maj var kvoten eget kapital/aktiekapital 62 % , (11.067.898 kr/17.630.570 kr). Även om det kommer framgå att vi inte ligger under 50 % kommer bolaget att vidta åtgärder för att stärka balansräkningen. Det kommer att göras genom att sänka kvotvärdet på aktien och se över om vi kan aktivera mer av våra utvecklingskostnader. Vi räknar också med att vårt eget kapital kommer stärkas efter inlösen av TO2 som sker 1-14 juni.

Zoomability är nu i en expansionsfas försäljningsmässigt, vilket kommer kräva kapital för att kunna producera den ökade efterfrågan. Styrelsen ser därför över de åtgärder som behövs för att klara den utmaningen.

För mer information kontakta:

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC, från tillverkare som Permobil, Sunrise och Invacare, och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Zoom Uphill® är registrerad som medicintekniskt hjälpmedel enligt MDR 2017/745 och testad enligt rullstoldirektivet EN12184.

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB